Laadukasta eläinfysioterapiaa Kouvolassa ja Kymenlaaksossa

Ota yhteyttä

Fysio Four Feetin koulutettu eläinfysioterapeutti Katja Räty tarjoaa eläinfysioterapiaa hevosille, koirille sekä muille pieneläimille. Palvelen joustavasti Kouvolassa, Kotkassa sekä koko Kymenlaakson alueella. Lue lisää palveluistani ja ota yhteyttä, kun haluat varata ajan lemmikillesi!

Fysioterapian yleisenä tavoitteena on aina parantaa eläimen päivittäistä elämänlaatua ja toimintakykyä. Syitä fysioterapiaan hakeutumiselle voivat olla muun muassa muutokset lemmikkisi suorituskyvyssä ja liikkumisessa, nivelrikko tai kilpailevan eläimen suorituskyvyn kohentaminen. Fysioterapiaan voidaan tulla myös leikkauksen tai muun operaation jälkeiseen kuntoutukseen.

Fysioterapiaa hevosille

Hevosen fysioterapiaa toteutetaan tuki- ja liikuntaelinten ongelmien sekä erilaisten toiminnallisten liikkumisen häiriöiden ennaltaehkäisevänä, tutkivana sekä hoitavana terapiamuotona. Hevosilla tyypillisimpiä syitä hakeutua eläinfysioterapiaan ovat selkäkivut, jalkojen rasitusvammat ja lihasvammat.


Kyse voi olla myös traumojen ja rasitusvammojen jälkitiloista ja liikehäiriöistä sekä hevosen omistajan tai valmentajan havaitsema eläimen suorituskyvyn aleneminen. Fysioterapiasta saavat apua vaivoihinsa niin ratsuhevoset ja -ponit, ravihevoset, koti- ja harrastehevoset kuin ikääntyvätkin hevoset.

Lue lisää yrityksestäni

Fysioterapiaa koirille

Koirien fysioterapialla voidaan pyrkiä ennaltaehkäisemään tulevia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia ja se voi olla myös ortopedisten leikkausten jälkeistä kuntoutusta tai neurologista kuntoutusta. Näiden lisäksi sitä voidaan käyttää hoitomuotona ikääntymisen mukanaan tuomien muutosten ja vaivojen hoitamiseen sekä hyvän elämänlaadun tukemiseen. Koirien yleisimpiä fysioterapiaan ohjaavia ongelmia ovat erilaiset tuki- ja liikuntaelinvaivat, joita ovat esimerkiksi:

 • polvien ristisidevammat

 • rasituksen tai loukkaantumisten jälkitilat

 • selkäkivut

 • lihasvammat

 • murtumien jälkitilat

 • nivelongelmat.

Fysioterapian asiakkaita voivat olla niin kotikoirat, kilpailevat harrastajat kuin kuntoutuvat toipilaatkin.

Katso hinnasto

Eri menetelmiä

Onnistuneen fysioterapian tärkein tekijä on fysioterapeutin sekä eläimen omistajan, hoitajan tai valmentajan tiivis yhteistyö. Fysioterapian harjoitteita on tärkeää tehdä aktiivisesti myös kotona, jotta hoidossa päästäisiin sille asetettuihin tavoitteisiin. Fysioterapian menetelmiä ovat muun muassa:

 • terapeuttinen harjoittelu

 • manuaalinen terapia

 • kivun hoito

 • fysikaaliset hoidot.

Käytössäni ovat myös hoidoissa hyödynnettävä huippukylmälaite, laserlaite sekä TENS- ja NEMS-sähköhoitolaitteet.

Varaa aika

Huippukylmähoito

Cryonic-laitteesta paineella tuleva n. -78°C-asteinen hiilidioksidisuihku jäähdyttää kudoksen nopeasti sekä stimuloi ihon hermoreseptoreita käynnistäen luontaiset parantumismekanismit. Mikrokidesuihkun kylmyyden aiheuttama ihon pintakerrosten erittäin nopea jäähtyminen, mikrokidesuihkun värähtely ja 50 barin paine käynnistävät elimistössä reaktion, jota kutsutaan termoshokiksi (Thermal Shock).

 • Kudoksen pinnalla verisuonet supistuvat erittäin nopeasti ja veri pakenee syvempiin kudoksiin, jossa verisuonet vastaavasti laajenevat hyvin nopeasti.
 • Kylmähoito käynnistää termoshokin, joka lisää aineenvaihduntaa myös syvemmissä kudoksissa ja hoitoaluetta laajemmallakin alueella.
 • Lieventää kipua nopeasti, rentouttaa lihakset ja lihaskalvot
 • Kiihdyttää aineenvaihduntaa, vähentää nestettä ja turvotusta, parantaa liikkuvuutta
 • Mikrokidesuihkun hiilidioksidi vähentää bakteerien muodostumista ja edistää märkivienkin haavojen paranemista
 • Hyviä hoitokokemuksia mm. jänne- ja hankosidevammoissa, nivelrikon oireiden hoidossa, akuuteissa lihasvammoissa
 • Lisätietoja www.cryonic.fi.

Theralux®-laserterapia

Laserterapiaa käytetään kivun, turvotuksen ja tulehduksen lievittämiseksi. Laserhoitoa käytetään parantamaan eläinten erilaisia akuutteja ja kroonisia vaivoja nopeammin. Esimerkiksi jännevaivojen hoidossa laserterapia on tehokas hoitomuoto. Laservalon käyttö ei aiheuta sivuvaikutuksia ja se auttaa lemmikin kehoa parantumaan ilman lääkkeitä. Lisätietoja: theralux.fi.

 045 649 7848

 info@fysiofourfeet.fi 

Marskinkatu 8

   45700 Kuusankoski

Yhteydenottolomake

*Pakolliset kentät

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota.

Sähköpostitse
Tekstiviestitse