Laadukasta eläinfysioterapiaa Kouvolassa ja Kymenlaaksossa

Ota yhteyttä

Fysio Four Feetin koulutettu eläinfysioterapeutti Katja Räty tarjoaa eläinfysioterapiaa hevosille, koirille sekä muille pieneläimille. Palveluihini kuuluu myös:

 • hevosavusteinen fysioterapia
 • erityisryhmien ratsastus
 • vaunuajelutukset.

 

Palvelen joustavasti Kouvolassa, Kotkassa sekä koko Kymenlaakson alueella. Lue lisää palveluistani ja ota yhteyttä!

Fysioterapia pyrkii parantamaan eläimen päivittäistä elämänlaatua ja toimintakykyä. Syitä fysioterapiaan hakeutumiselle voivat olla muun muassa muutokset lemmikkisi liikkumisessa, nivelrikko tai kilpailevan eläimen suorituskyvyn kohentaminen. Fysioterapiaan voidaan tulla myös leikkauksen tai muun operaation jälkeiseen kuntoutukseen.

Fysioterapiaa hevosille

Hevosen fysioterapia kohdistuu tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin sekä erilaisiin toiminnallisiin liikkumisen häiriöihin. Se on ennaltaehkäisevä, tutkiva ja hoitava terapiamuoto. Hevosilla tyypillisimpiä syitä hakeutua eläinfysioterapiaan ovat selkäkivut, jalkojen rasitusvammat ja lihasvammat.

 

Fysioterapialla korjataan myös traumoja ja rasitusvammojen jälkitiloja sekä liikehäiriöitä. Toisinaan hevosen omistaja tai valmentaja havaitsee eläimen suorituskyvyn alenemisen. Fysioterapiasta saavat apua vaivoihinsa: -ratsuhevoset ja -ponit

-ravihevoset

-koti- ja harrastehevoset

-ikääntyvät hevoset.

Lue lisää yrityksestäni

Fysioterapiaa koirille

Koirien fysioterapialla voidaan ennaltaehkäistä tulevia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Se voi olla myös ortopedisten leikkausten jälkeistä kuntoutusta tai neurologista kuntoutusta. Fysioterapia hoitaa myös ikääntymisen mukana tuomia muutoksia ja vaivoja. Se tukee hyvää elämänlaatua. Koirien yleisimpiä fysioterapiaan ohjaavia ongelmia ovat erilaiset tuki- ja liikuntaelinvaivat, joita ovat esimerkiksi:

 • polvien ristisidevammat

 • rasituksen tai loukkaantumisten jälkitilat

 • selkäkivut

 • lihasvammat

 • murtumien jälkitilat

 • nivelongelmat.

Fysioterapian asiakkaita voivat olla niin kotikoirat, kilpailevat harrastajat kuin kuntoutuvat toipilaatkin.

Eri menetelmiä

Fysioterapia onnistuu hyvin, kun fysioterapeutti, eläimen omistaja, hoitaja tai valmentaja tekevät yhteistyötä. Fysioterapian harjoitteita on tärkeää tehdä aktiivisesti myös kotona, jotta hoidossa päästäisiin sille asetettuihin tavoitteisiin. Fysioterapian menetelmiä ovat muun muassa:

 • terapeuttinen harjoittelu

 • manuaalinen terapia

 • kivun hoito

 • fysikaaliset hoidot.

Käytän hoidoissa huippukylmälaitetta, laserlaitetta sekä TENS- ja NEMS-sähköhoitolaitteita.

Huippukylmähoito

Cryonic-laitteesta paineella tuleva n. -78°C-asteinen hiilidioksidisuihku jäähdyttää kudoksen nopeasti sekä stimuloi ihon hermoreseptoreita käynnistäen luontaiset parantumismekanismit. Mikrokidesuihkun kylmyyden aiheuttama ihon pintakerrosten erittäin nopea jäähtyminen, mikrokidesuihkun värähtely ja 50 barin paine käynnistävät elimistössä reaktion, jota kutsutaan termoshokiksi (Thermal Shock).

 • Kudoksen pinnalla verisuonet supistuvat erittäin nopeasti ja veri pakenee syvempiin kudoksiin, jossa verisuonet vastaavasti laajenevat hyvin nopeasti.
 • Kylmähoito käynnistää termoshokin, joka lisää aineenvaihduntaa myös syvemmissä kudoksissa ja hoitoaluetta laajemmallakin alueella.
 • Lieventää kipua nopeasti, rentouttaa lihakset ja lihaskalvot
 • Kiihdyttää aineenvaihduntaa, vähentää nestettä ja turvotusta, parantaa liikkuvuutta
 • Mikrokidesuihkun hiilidioksidi vähentää bakteerien muodostumista ja edistää märkivienkin haavojen paranemista
 • Hyviä hoitokokemuksia mm. jänne- ja hankosidevammoissa, nivelrikon oireiden hoidossa, akuuteissa lihasvammoissa
 • Lisätietoja www.cryonic.fi.

Theralux®-laserterapia

Laserterapiaa käytetään kivun, turvotuksen ja tulehduksen lievittämiseksi. Laserhoito parantaa eläinten erilaisia akuutteja ja kroonisia vaivoja nopeammin. Esimerkiksi jännevaivojen hoidossa laserterapia on tehokas hoitomuoto. Laservalon käyttö ei aiheuta sivuvaikutuksia ja se auttaa lemmikin kehoa parantumaan ilman lääkkeitä. Lisätietoja: theralux.fi.

 

Muut palvelut: hevosavusteisesta fysioterapiasta erityisryhmien ratsastukseen ja vaunuajelutuksiin

Muihin palveluihini kuuluu hevosavusteinen fysioterapia ja erityisryhmien ratsastus sekä vaunuajelutukset. Räätälöin palveluni tarkkaan asiakkaan yksilöllisiä tarpeita ja toiveita kuunnellen.

 

Hevosavusteinen fysioterapia on kokonaisvaltainen terapiamuoto. Hevosen rooli terapiassa on aktiivinen toimija. Hevosavusteinen fysioterapia on hevosen ja fysioterapeutin yhdessä toteuttamaa tavoitteellista terapiaa. Hevosen hoitaminen ja sen käyttäytymisen seuraaminen ovat osa hevosavusteista fysioterapiaa. Ratsastaessa hevosen liike parantaa kehon tietoisuutta. Tavoitteet terapiassa voivat olla esim motorisia, psyykkisiä tai sosiaalisia. Hevonen tekee toiminnasta motivoivaa.

 

Erityisryhmien ratsastusta toteutan turvallisesti ja ammattitaitoisesti. Panostan yksilölliseen ohjaukseen, jonka toteutan suunnitelmallisesti, laajaa työkokemustani käyttäen. Vaunuajelutuksia järjestän joustavasti, asiakkaalle sopivana ajankohtana. 

 

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää, miten voin palvella juuri sinua!

 045 649 7848

 info@fysiofourfeet.fi 

Marskinkatu 8

   45700 Kuusankoski

Yhteydenottolomake

*Pakolliset kentät

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota.